Minggu, 22 November 2015

Rising Populariti Rawatan Laser

Rising Populariti Rawatan Laser

Terdapat banyak falsafah yang menganggap semua manusia sebagai 'makhluk cahaya.' Permohonan baru-baru ini cahaya, dan bukan peringkat rendah laser, untuk merawat pelbagai masalah, seperti gangguan otot, sakit belakang yang lebih rendah, artritis kronik, cakera herniated, tendonitis, fibromyalgia dan sindrom carpal tunnel, seolah-olah mengesahkan falsafah ini.

Walaupun kesan peringkat rendah laser telah dikenali sejak tahun 1960-an, adanya rawatan laser di Dallas terpaksa menunggu sehingga 2002 untuk Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA) meluluskan penggunaannya di Amerika Syarikat. Digunakan oleh ahli terapi dan ahli tulang fizikal, laser sejuk atau peringkat rendah telah meningkat dalam bukan sahaja penerimaan, tetapi juga popular.

Rawatan Laser Dallas: Bagaimana ia berfungsi

Seperti namanya, laser tahap rendah beroperasi pada tahap yang rendah itu kuasa yang mereka tidak merosakkan tisu manusia. Tambahan pula, keupayaan laser untuk menembusi bahan kandungan air yang tinggi, seperti tisu manusia, menetapkan ke dalam gerakan proses photobiostimulation - rangkaian tindak balas kimia yang meningkatkan kadar metabolisme sel, pembaikan dan pertumbuhan. Pelbagai sistem lain, seperti sistem imun, limfa dan sistem vaskular, juga dirangsang dan semua dalam semua, badan menyembuhkan pada kadar yang lebih cepat daripada biasa.

Panjang gelombang cahaya yang berbeza mempunyai kesan yang berbeza. The tenaga foton (cahaya) dalam merah boleh dilihat oleh hampir inframerah jarak yang digunakan; menembusi hanya sehingga dua inci di bawah permukaan kulit, yang menjadikan ia tidak menyakitkan dan benar-benar tidak invasif. Dalam penyerapan, tenaga foton ditukarkan kepada tenaga biokimia dan digunakan oleh tubuh manusia untuk mempercepatkan penyembuhan dan pembaikan, sama seperti keupayaan badan manusia untuk menghasilkan Vitamin D dari cahaya matahari. Dalam tempoh 40 tahun yang lalu pemerhatian, tidak ada sebarang kejadian kesan sampingan. Kecederaan sukan yang dialami oleh atlet adalah antara bilangan maksimum semakin banyak manfaat daripada terapi laser.

Rawatan Laser Dallas: Keberkesanan

Tisu lembut yang paling menyakitkan dan radang dan sendi dapat sembuh jauh lebih cepat berbanding sebelum ini melalui rawatan laser. Dalam percubaan rawak yang dijalankan ke atas manfaat tahap terapi laser rendah digabungkan dengan senaman pada kesakitan dan fungsi belakang yang lebih rendah, yang dijalankan oleh Perubatan Fizikal dan Pemulihan, Sekolah Perubatan, Dicle University, Diyarbakir, Turki, pada tahun 2003, mendapati laser yang terapi terbukti menjadi 'kaedah yang berkesan.' Dalam perbicaraan itu, peningkatan yang ketara telah perasan dalam semua parameter output diukur, seperti analog Skala Visual (VAS), ujian Schober, akhiran dan langkah-langkah akhiran sisi, Roland Upaya Questionnaire (RDQ) dan Modified Oswestry Upaya Questionnaire (MODQ).

Southwest Tulang Belakang Pusat merupakan salah satu bilangan yang terhad doktor di negara ini menggunakan jenis ini terapi bawah protokol yang diluluskan. Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang disediakan, sila layari southwestspinecenter.com hari ini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar